У навчально-методичному комплексі викладена необхідна сукупність навчально-методичних матеріалів для вивчення курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)» студентами економічних спеціальностей аграрного профілю. Наводиться широкий спектр інформаційно-аналітичного матеріалу, розкривається зміст і специфіка даного курсу. Видання відповідає вимогам концепції навчання в сучасних умовах, а освоєння запропонованої програми курсу допоможе осягнути, а також критично підходити й творчо вирішувати проблеми формування комунікативної компетентності, набуття комунікативного досвіду, що постають перед спеціалістами, керівниками та державними службовцями в аграрному секторі на всіх ієрархічних рівнях.

 Курс є логічним продовженням дисципліни «Українська мова».

Мета навчальної дисципліни:

сформувати національно-мовну особистість, ознайомити студентів з нормами сучасної української мови в професійному спрямуванні, з основними вимогами до складання та оформлення професійних документів, навчати їх професійного мовлення, збагатити словник термінологічною, фаховою лексикою; підвищити загальний рівень майбутніх фахівців, формувати практичні навички ділового усного і писемного спілкування в колективі, розвивати комунікативні здібності.

 Завдання:

  • сформувати чітке і правильне розуміння ролі державної мови у професійній діяльності;
  • забезпечити досконале володіння нормами сучасної української літературної мови та дотримання вимог культури усного й писемного мовлення;
  • виробити навички самоконтролю за дотриманням мовних норм у спілкуванні;
  • розвивати творче мислення студентів;
  • виховати повагу до української літературної мови, до мовних традицій;
  • сформувати навички оперування фаховою термінологією, редагування, коригування та перекладу наукових текстів.