Органічна та біоорганічна хімія - це наука, що вивчає хімічну структуру і властивості органічних сполук вуглецю, які входять до складу живих організмів і є основою будови і функцій живих організмів.

Мета курсу "Органічна та біоорганічна хімія": вивчення студентами основних класів органічних сполук, їх електронну будову, хімічні властивості, залежність хімічних властивостей органічних речовин від взаємного впливу атомів у молекулі; вивчення найважливіших методів добування основних класів органічних речовин, найважливіших напрямів застосування органічних речовин.

Одночасно студенти повинні навчитися логічно мислити, самостійно набувати та поглиблювати знання.

Основними завданнями вивчення курсу "Органічна та біоорганічна хімія": навчити студентів спостерігати хімічні явища і вміти їх пояснювати, навчити добувати органічні речовини методом синтезу та ідентифікувати синтезовані речовини, навчити працювати з органічними та неорганічними реактивами, дотримуючись  відповідних правил техніки безпеки. У навчально-методичному комплексі міститься навчально-методичний матеріал, який необхідний для вивчення курсу "Органічна та біоорганічна хімія".

Викладач: Олійник Оксана