Головна мета  дистанційного курсу вивчення загальна біології спрямована на те, щоб підняти рівень знань учнів, надати їм можливість оволодіти новими знаннями та практичними навичками, систематизувати вже набуті, розвинути свої здібності та отримати віру в себе.

Досягнення зазначеної мети забезпечується виконанням таких завдань:

- засвоєння учнями знань про структуру і функціонування живих систем на різних рівнях організації живого; історію розвитку сучасних уявлень про живу природу; роль біологічних наук у формуванні сучасної природничо-наукової картини світу, методи наукового пізнання; місце біології серед інших наук; значення біологічного різноманіття; зв'язок між природними і суспільними процесами;

-розвиток інтелектуальних і творчих здібностей;  виховання переконаності у можливості пізнання живої природи, необхідності дбайливого ставлення до оточуючого середовища, власного здоров'я.

-формування наукової картини живої природи, екологічної культури, зміцнення духовного і фізичного здоров’я, формування ключових компетентностей, яких потребує сучасне життя.

-ґрунтовну теоретичну підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання та високу результативність вступу до вищих навчальних закладів.